Halloweenstämning i restaurangen

Det är en fantastisk idé att dekorera restaurangen inför Halloween! För en professionell miljö är nyckeln att byta ut den barnsliga skräcken mot ”elegant gotisk mystik” och ”höstens skördestämning”.

Här är en guide för hur du kan tänka kring meny, uppläggningar, drinkar och pynt i din restaurang för en sofistikerad Halloween-upplevelse, med fokus på stämning och detaljer.

På borden:  Elegant Mise en Place

Intrycket bör signalera lyxig mystik, inte lekstuga och vara i sofistikerad Halloweenstil, tycker vi.

Använd ert standardporslin, men lyft det med svarta eller mörka tallrikar, skålar och fat. Det ger omedelbart en dramatisk och elegant kontrast.

Använd era finaste bestick. Om er stil tillåter: svarta eller kopparfärgade bestick ger en modern, gotisk känsla.

Vik linnelookservetter i en mörk färg (svart, plommon eller olivgrön) och bind dem med ett enkelt läderband eller jutesnöre. Stick in en liten svart fjäder, en rosmarinkvist eller en liten leksaksspindel för en subtil twist.

Servera gärna tematiska drinkar (glas doppade i svart strössel på kanten, mörka cocktails, röda viner) som bidrar till färgtemat.

Meny och Service

För att maximera Halloween-känslan, integrera temat i menyn och servicen:

Temameny: Ge rätterna läskiga, men aptitretande, namn. Exempel: “Black Magic Risotto” (svart ris/bläckfiskbläck), “Graveyard Grille” (en mörk köttbit) eller en dessert som ser ut som en kista/gravhög.

Rök & Dimma: Använd torris säkert i en större bålskål (en bit bort från gästerna) eller i serviceögonblick (t.ex. i en vinkylare) för att skapa en dramatisk, lågt liggande dimma. Detta är en utmärkt wow-faktor.

Personalens Klädsel: Be personalen bära diskreta men tematiska inslag, till exempel svarta handskar, en fluga i mörk sammet eller en enkel blomma i rockslaget i mörkrött.

Bordsdekorationer

Låga arrangemang är bäst. Bygg arrangemangen lågt så att gästerna kan se varandra. Använd mini-pumpor i vitt, grönt och dovt orange. Lägg till mossor, torkade lönnlöv, tistel och nakna kvistar.

Eleganta Pumpor: Skippa de utskurna, barnsliga pumporna på bordet. Välj istället vita “spökpumpor” eller spraymåla pumpor i matt svart eller guld/brons.

Alternativa vaser: Använd gamla medicinflaskor eller mörka glasflaskor som vaser. Fyll dem med en enda stjälk av en mörkbladig blomma (t.ex. kalla eller mörkröd ros).

Dekorationer i lokalen

Pyntet ska vara smakfullt och undvika de mest kitchiga inslagen.

Goth-Detaljer: Placera några små, antika kranier eller ben strategiskt på barhyllan eller vid ingången. De ska se ut som antika rekvisita, inte plastleksaker.

Spindelnät: Använd minimalt och välj tunt, silkeslent vitt/grått spindelnätsom du lätt draperar över tavelramar, speglar eller en ljuskrona.

Entré och fönster: Skapa en kraftfull installation vid entrén med stora, välskurna pumpalyktor och höga torra grenar. Häng små pappersfladdermöss eller svarta tyllband från grenarna.

Helhetsintrycket och Belysningen

Belysningen är det absolut viktigaste verktyget för att skapa Halloweenmagi på restaurangen.

Dämpa ljuset: Minska den allmänna belysningen i matsalen och foajén rejält.

Fokusera på punktljus: Använd spotlights för att belysa specifika dekorationer (som ett elegant centrumarrangemang eller en barhylla) och rikta ljuset bort från gästernas ögon.

Färgaccenter: Använd LED-belysning med filter i **dova nyanser av lila och orange** för att kasta ett stämningsfullt sken på väggarna eller i fönstren.

Dela

Andra artiklar